Het gaat om de punten

Uitslag
Was het nu ‘maar’ 1-0 of gelukkig 1-0? Na een wervelend begin met openingsgoal zakte NEC in de tweede helft ver terug en mochten we uiteindelijk blij zijn dat de punten in Nijmegen bleven.

Toeschouwers
We waren met 9.218 mensen in de Goffert, waarvan een handjevol uit Wolluk. Zo druk was het in de Goffert dit seizoen nog niet geweest.

Hoogtepuntjes
– Appiah-yee, Appiah-yoo!! Lekker om alweer een sterke rechtsback in het veld te hebben staan.
– En dan die Sjoerd Ars. Loopt 1 op 1! (kunnen we wekelijks laten staan)
– Kippenvel tijdens de minuut stilte voor de wedstrijd en de minuut van respect in de 43e minuut voor NEC supporter Clemens.

Dieptepuntje
Het idee dat de voorzitter van de tegenstander dezelfde ochtend bemerkte dat zijn 2-jarige dochtertje die nacht in bed overleden was, deed alle voetbal beslommeringen erg onbelangrijk aandoen.

Scheids
De man heette Bax en floot NEC voor het eerst. Laten we zeggen dat hij in de Jupiler League voorlopig wel op zijn plek is.

Tactiek
NEC was in de eerste helft bij vlagen een lust voor het oog. Tikkie-takkie in de Goffert. Het wachten was op een (forse) uitbreiding van de voorsprong. Die kwam er niet en het verval dat volgde in de tweede helft is reden tot zorg. Taktisch leek het in orde, mentaal valt er wellicht het één of ander te verbeteren.

Inzet
Niets op aan te merken. Ondanks dat het de tweede helft van kwaad tot erger ging bleef de ploeg vechten en bleef de wisselwerking met het publiek overeind. Dit is waarom het dit seizoen weer leuk is in de Goffert!

Conclusie
De vijfde winstpartij in zes potjes. Alleen Roda JC kan volgen en zo lijkt het er op dat het een two horse race gaat worden zoals velen al voorspelden voor aanvang van het seizoen. Game on!

Kijk voor het “Rondje om” op de Facebookpagina van onze Rene van Spamwijk.