NEC stuntelt in tweede helft naar 1-0 nederlaag

Vandaag werd dus het restant van de wedstrijd tegen Sparta gespeeld. Of het de tweede reistocht in zo’n korte tijd was, de nog altijd dramatische staat van het veld, of simpelweg een pijnlijk gebrek aan kwaliteit in onze selectie, het voetbal van NEC was in deze 45 minuten grotendeels werkelijk niet om aan te zien. Sterker nog, Sparta was de ploeg met de grotere strijdlust en de betere kansen. Waar Sparta in verdedigend opzicht redelijk eenvoudig overeind bleef, daar wankelde de NEC defensie opzichtig bij elk beetje druk van de Spartanen. Onze spelers bleken nauwelijks in staat om ook maar de meest eenvoudige passes naar elkaar te bewerkstelligen.

Na een kleine twintig minuten voetbal kon Boukhari bijna de 1-0 binnenkoppen, maar de bal ging via de lat over. Higdon, die in de 61e minuut in het veld was gekomen, tekende in de 79e minuut de grootste kans voor NEC aan, maar zijn kopbal ging rakelings naast. Met nog vijf minuten resterend op de klok, kopte Gravenberch volledig onder de bal door en mocht Mahi ontsnappen. Zijn voorzet vond via-via uiteindelijk Boukhari, die ditmaal wel trefzeker was en de 1-0 scoorde. De 1-0 voorsprong van Sparta was niet eens onverdiend, want NEC voetbalde als een dweil. We konden dan ook in de resterende speeltijd niks terugdoen.

Deze zondag wordt het dus wederom een zenuwslopende middag. Sparta zal ongetwijfeld massaal voor de goal gaan liggen en loeren op de counter. Hadden we een klein wonder nodig tegen Ajax, op moederdag zal een zo mogelijk nog groter wonder nodig zijn. NEC zal dan uit een heel ander vaatje moeten tappen dan vanavond, want deze wanvertoning was echt te genant voor woorden. Een grote schande, schaam je kapot NEC!