Drie punten!

Eindelijk weer eens drie punten. Het waren 3 broodnodige punten die met goed spel, maar uiteindelijk toch weer met wat hangen en wurgen werden binnen gehaald. Binnen een kwartier stonden we gisteravond na twee keer knullig verdedigen al met 0-2 achter. Ondanks de vroege achterstand speelde NEC met veel strijd en passie waarin in de eerste helft volop kansen werden gecreëerd. De paal en de keeper van Roda stonden meerdere malen in de weg waardoor we gingen met rusten met een teleurstellende 0-2 achterstand.

Na rust ging NEC door met waar het voor rust mee was gestopt. Opnieuw met veel strijd en passie werd er bij vlagen prima gevoetbald. Dit leidde direct na rust tot 1-2 van rechtsback Marnick Vermijl. Zowel het publiek als de spelers kregen het gevoel dat er meer viel te halen. Een uitblinkende Søren Rieks scoorde op knappe wijze de 2-2 en niet veel later zelfs de 3-2. NEC bleef goed spelen en kwam tien minuten voor tijd zelfs op een marge van 2. Na een vrije trap van de goed spelende Jantscher kopte Conboy de bal langs de keeper van Roda.

NEC zou NEC niet zijn als het de wedstrijd eens een keer rustig uit zou spelen zonder stress voor de supporters. Vijf minuten voor tijd wist namelijk Frank Demouge (die uit respect voor zijn oude club niet ging juichen) de spanning in de wedstrijd weer terug te brengen door de 4-3 knap binnen te schieten. De laatste minuten was het nog even ouderwets billen knijpen maar de 3 punten bleven tot ieders opluchting uiteindelijk in Nijmegen.

Dus, drie punten voor ons EnieSee. Cambuur in de laatste minuut gelukkig verloren. Heracles en RKC gingen er helaas wel met de drie punten vandoor, waardoor het onderin hartstikke spannend blijft en (gelukkig) nog niets verloren is.

Nog één weekje en dan is het winterstop en wat zou er mooier zijn om de kerst te vieren met een plaats in de kwartfinale van de beker en één of twee plekjes hoger dan plaats 18 op de ranglijs? Heb je nog geen kaartje voor de wedstrijden tegen Groningen? Haal dan (gratis!!) een kaartje zodat onze jongens worden gesteund door een bomvol uitvak! COME ON NEC!