Archive for DTH Opinie

DTH rapport: het overzicht van vorig seizoen (laatste deel)

Ja, we zitten in het nieuwe seizoen. En ja, anno juli 2016 kijken we vooruit, naar het komende seizoen: wie worden de nieuwe spelers? Kan NEC de stijgende lijn sinds Juliana ’31 doortrekken?

Leuk en aardig, maar er kan echt nog van alles gebeuren. Er zal een periode van grote onzekerheid aanbreken. Daarom kijken we nog één laatste keer terug. We vragen aandacht voor vorig seizoen. Weet u nog: de DTH rapporten? Zekerder dan dat wordt het niet.

De belofte van vloeiende lijnen en mooie overzichten staat nog. Met dit artikel wordt deze belofte ingelost.

Read more

DTH rapport: het overzicht van dit seizoen (deel 2)

Vorige week trapten we af met een analyse van alle DTH rapporten van het afgelopen seizoen. We leerden dat NEC gemiddeld een 6,34 scoorde over het hele seizoen. Maar welke wedstrijden vielen op? Hoe kwam dit gemiddelde tot stand? Wat waren de uitschieters?

Read more

DTH rapport: het overzicht van dit seizoen (deel 1)

De competitie is afgelopen. Alle DTH rapporten zijn bekend. En zo kunnen De Trouwe Honden de komende tijd een reeks aan statistieken presenteren.

We starten met het overduidelijke: in de winterstop stonden we nog keurig 6e, uiteindelijk zijn we 10e geworden. Het was een prachtig seizoen, maar ergens ook een beetje teleurstellend.

Onze statistieken zullen inzicht geven waar en wanneer het verval is ingezet. Maar nu concentreren we ons op de algemene lijn: de gemiddeldes, de ruime voldoendes en de onvoldoendes. En hieruit kunnen al wat conclusies getrokken worden.

Read more

DTH rapport: PEC Zwolle uit en Roda JC thuis

We zijn in de finale van het seizoen beland. Helaas moeten we constateren dat NEC het niveau van de eerste seizoenhelft niet heeft kunnen volhouden. We hebben in korte tijd twee keer een nederlaag moeten slikken, waarbij vooral de laatste thuiswedstrijd behoorlijk wat chagrijn tot gevolg had. Een goed seizoen dreigt zo als een nachtkaars uit te gaan: we staan 9e (maar wel met uitzicht op zowel plek 7 maar ook op 10). Alleen een wonder tegen Feyenoord gecombineerd met gunstige uitslagen elders is voldoende voor NEC om de – vooraf als onhaalbaar geachte – playoffs voor europees voetbal te halen.

De meest recente prestaties van NEC spreken, laten we zeggen, niet meer tot de verbeelding. De waarderingen kruipen zo – jammer maar helaas – zonder uitzondering richting het grijze gemiddelde. Iets wat geen recht doet aan dit kleurrijke seizoen.

Read more

DTH rapport: Utrecht uit én Cambuur thuis

Tegen Utrecht moest NEC het echt afleggen, maar tegen Cambuur pakte NEC gewoon de 3 punten. Resultaat: na 31 wedstrijden staan ‘we’ op een geweldige 7e plek. We staan 4 punten achter op de plek 4 en 5 punten voor op plek 12. Er kan dus nog echt van alles gebeuren. Behalve dat een goed seizoen is, is het dus ook vooral een heel spannend seizoen. In de tussentijd blijven wij punten geven.

Read more

DTH rapport: de derby

Dit was veruit het makkelijkste rapport van het seizoen. We zullen er geen woorden aan vuil maken. NEC was in één woord fantastisch!

Read more

DTH rapport: ADO Den Haag uit

Een irritante, enigszins onverdiende nederlaag. 0-0 was nog wel te pruimen geweest. Nu blijft toch vooral hangen dat NEC aardig begon maar 0-0 ondanks het voordeel ook wel ok vond. Dat het dan 0-1 wordt, is zuur. Hoe de goal viel (slap en ongeconcentreerd verdedigen), het gaf aan hoe NEC zich ongeïnteresseerd naar het eindsignaal begaf. Laat het een wake-up-call zijn: als je beter bent, speel er dan naar!

Read more

DTH rapport: Ajax uit

Een 100% bonuspunt in Amsterdam. Ajax kon de titel pakken, maar NEC voetbalde “in zijn kracht” en scoorde twee keer in de Arena. Een vet compliment aan het team, dat zo op eigen kracht definitief afgerekend lijkt te hebben met een winter vol met sores. Read more

DTH rapport: Heracles thuis

Hè, hè. 3 punten! Het werd tijd. NEC speelde eindelijk weer herkenbaar voetbal. Het is nog niet helemaal in orde, maar goed. Santos scoorde weer en maakte met zijn doelpunt een einde aan de crisis. Tenminste voor even: volgende week is Ajax in Amsterdam de tegenstander. Nou ja, eerst even genieten van dit DTH rapport.

Read more

DTH rapport: Excelsior uit

Dit seizoen begint verdacht veel op het seizoen 2012 – 2013 te lijken. NEC deed het toen in de eerste seizoenshelft fantastisch met een vaste 5e plek. Hoe het kwam, is nog steeds een raadsel, maar in de tweede seizoenhelft verloor NEC zowat elke wedstrijd, waardoor het afgleed naar een 14e plek. Dat seizoen was de opmaat voor het daaropvolgende seizoen, het seizoen waarin we degradeerden. Met het aanhalen van dit feit is wel duidelijk hoe de vlag er op dit moment bijhangt. Het gaat al een ruime maand “wat stroefjes”. Ook tegen Excelsior – dat al 12 (!) wedstrijden niet had gewonnen – was het weer kansloos. En dat leidt tot het vijfde (!) opeenvolgende rapport waarin de onvoldoendes domineren.

Read more