Archive for Geen categorie

NEC doet pijn aan de ogen

Iedere week denken we ons bijna veilig te spelen en even zo vaak gaan we met een kater terug naar huis. Maar ach, daar zijn we ook NEC supporter voor. Het kan bij ons nooit perfect, nooit zonder zorgen en nooit zonder teleurstellingen. En iedere keer denken we dat het vanaf nu alleen maar beter kan, maar helaas vandaag was het nog slechter dan tegen PEC en de Eagles.

Een simpele pass over 5 meter zien die ook echt aan kwam, was vandaag moeilijker dan een grote prijs winnen bij de staatsloterij. Simpele aannames waren vandaag voor de spelers nog moeilijker dan de poging die de Turkse minister moest ondernemen om het consulaat binnen te komen. Ruimte weggeven was deze wedstrijd in de bonus en je had geen enkele hand nodig om de kansen te tellen. Nee, als je NEC supporter bent en PVDA gestemd hebt dan werd je waarschijnlijker vrolijker van de verkiezingsuitslag dan van deze wedstrijd.

Ik heb de tegenstander van vandaag bewust nog niet genoemd. Utrecht was beter en heeft terecht gewonnen, punt. En het is best logisch dat Hyballa in de analyse zich meer richtte op de kwaliteiten van Utrecht, dan op het afvallen van zijn mannen, maar dat is geen rechtvaardiging om thuis zo afgeslacht te worden.

Uit tegen Utrecht had je ook een dramatische eerste helft waar Utrecht met 4-0 in de rust voor had moeten staan. Dankzij een zeer degelijke tweede helft pakte je toch een punt in de Domstad. Waar vanaf toen Utrecht verder gegroeid is, daar is NEC stil blijven staan en vooral ook een stuk wisselvalliger geworden. Wat vooral opvalt bij Utrecht is de ervaring. Dat terwijl bij NEC vooral de jeugdspelers juist meer minuten kregen. Een analyse van de wedstrijd zullen we jullie verder besparen.

Uitslag
 0-3.. Een slechtere generale voor de derby lijkt onmogelijk, maar ja winnen in Arnhem is je bijna veilig spelen. Alweer.

Toeschouwers
 Het begon veelbelovend met vuurwerk in een goed gevulde Goffert. Vak 080 had genoeg bier op, dus die zongen nog wel, bij de rest op de tribune was behoefte aan serene rust of Mieke Telkamp.  

Scheids
 Mulder, een zeer matig fluitende kale kern Wannabee.

Hoogtepunten
-De ballenjongens waren foutloos en wisten wel over 10 meter de bal toch precies bij Delle te krijgen. Hulde!
-De kachels deden het deze keer en dat was fijn want echt warm van de wedstrijd werden we niet.

Dieptepunten
 ***aangezien dit stuk te lang was, heeft de hoofdredactie dit stuk verwijderd***

Tactiek
 We begonnen vandaag met 5 verdedigers, daarna werd het 4-3-3 en daarna weer met een ruit. En bij alle 3 de systemen was geen enkele lijn te ontdekken. Het leek alsof iedere speler die de bal kreeg vervolgens zelf zijn eigen tactiek moest bedenken. En die tactiek was dan vervolgens niet bij zijn medespelers bekend.

Inzet
 Er werd hard gewerkt en gerent, vooral achter Utrecht spelers aan.

Conclusie
 Volgende keer winnen en we zijn veilig en dat gaan we verdomme ook gewoon doen! Geen gaten in de verdediging, geen klote passes, geen slappe duels en geen smoesjes en excuses meer! Nog twee weken om de kop leeg te maken en de absolute wil om te winnen erin te krijgen. En kijk gerust deze wedstrijd nog 2 keer om te zien hoe het niet moet en dan dit filmpje hieronder kijken. Iedere dag!

 

NEC verliest wederom van ploeg in zorgen

Na de belangrijke overwinning van vorig weekend kon NEC zich vandaag geweldig belonen met een zege tegen de hekkensluiter. We weten echter ook allemaal dat NEC zo’n beetje patent heeft op het weer in het zadel helpen van ploegen in nood. Die wetenschap schept dus geen vertrouwen. Voor deze wedstrijd was clubtopscorer Grot weer beschikbaar. Hyballa koos ervoor om vast te houden aan de 5-3-2 formatie en dus moest Groeneveld na een wedstrijd in de basis vorige week toch weer het spreekwoordelijke groene veld ruimen voor onze goalgetter. De wedstrijd begon afwachtend van NEC zijde. Ook ADO hield het tempo laag en dus ontspon zich een uiterst saaie twintig openingsminuten. De eerste serieuze doelpoging van NEC was echter meteen een goede; Rayhi zag na een klein half uur spelen zijn uithaal op de lat belanden. Even later krulde Breinburg de bal bijna de verre hoek in, maar zat de ADO keeper er goed bij. NEC zette aan en ADO stelde er bitter weinig tegenover. Grot had met nog tien minuten voor het rustsignaal eigenlijk de 0-1 moeten maken. Hij werd de diepte in gestuurd door Rayhi en mocht helemaal vrij op de keeper af, maar hij faalde in de afronding. Een enorme kans. Het was te hopen dat die misser ons niet zou gaan opbreken. Ook mochten we van geluk spreken dat een veel te laat ingezette domme tackle van achter door Breinburg zijn beoogde doel niet raakte, want anders was het wellicht een rode prent geweest voor onze aanvoerder in plaats van de gele kaart die hij gepresenteerd kreeg.
Read more

NEC pakt eindelijk weer volle mep in aantrekkelijk duel

Na een deprimerende reeks van nederlagen was het zaak voor onze ploeg om vandaag de volle buit in eigen huis te houden. De concurrentie deed namelijk goede zaken dit weekend en daardoor komt die rode lijn toch weer zorgelijk in zicht. Heracles moest het kind van de rekening worden. De Almeloërs zijn echter een stugge tegenstander en hebben op papier een goed voetballend team. Hyballa besloot naar goed gebruik de ploeg maar weer om te gooien en het vandaag eens te proberen zonder spits. Waarom ook niet? We scoren toch niet, dus dan mis je de spits niet, zal hij wellicht gedacht hebben. Wel kwamen er weer vijf verdedigers het veld in. De tactiek was dus duidelijk: achterover hangen en loeren op een uitbraak van vleugelspelers Rayhi en Groeneveld, die zijn eerste basisplek kreeg. Messaoud mocht voor de creativiteit achter de vleugelspelers zorgen.
Read more

NEC rommelt zich naar zoveelste nederlaag

Na een reeks nederlagen mocht NEC een beetje kracht putten uit een degelijke pot tegen de lampjes, al ging onze ploeg uiteindelijk toch onderuit. Het moest echter wel de opmaat worden naar een paar belangrijke weken, wil je niet definitief de degradatiezone in glijden. Vanavond tegen Sparta hield Hyballa vast aan de 5-3-2 die NEC een lange tijd in de wedstrijd hield tegen PSV. Maar ja, Sparta is PSV niet, dus waarom bij voorbaat al defensief starten? Mayi en Rayhi mochten het voorin proberen en Kadioglu begon op het middenveld naast Von Haacke en aanvoerder Breinburg.

De openingsfase was nogal rommelig. Na tien minuten loste Mayi nochtans het eerste schot op doel. Even later werd Von Haacke zowaar onreglementair neergelegd in het strafschopgebied van de Spartanen. Breinburg mocht aanleggen voor de strafschop, maar zijn bal laag in de linkerhoek (rechts voor de keeper) werd tot afgrijzen van alles en iedereen op de tribunes gestopt. Dan weet je dat het een lange, frustrerende avond gaat worden. En zo bleek ook. Na een kwartiertje van gerommel rondde ex-NEC’er Paco van Moorsel een spaarzame aanval van Sparta namelijk opeens simpel af voor de 0-1. Een tweede klap voor NEC dus, die dat in de resterende minuten van de eerste helft duidelijk niet meer te boven kwam.

Read more

De week van…ster en stadion

Trainer Peter Hyballa is en blijft de grootste ster van het huidige NEC: een optreden bij Ziggo Sport, binnenkort bij Voetbal Inside en deze week een groot interview in Voetbal International.

Prachtig, het geeft NEC smoel in wat anders een vrij kleurloos seizoen zou zijn. De fitheid van de spelers, de teamgeest, de vechtlust, de ontwikkeling van Kadioglu en Grot, het is de verdienste van Hyballa. Op tactisch vlak roept Hyballa echter veel vraagtekens op.

NEC speelt bijna nooit twee wedstrijden achter elkaar in dezelfde formatie en het succesvolle countervoetbal werd tegen Go Ahead en PEC Zwolle opeens weer ingeruild voor een NEC dat vanaf de aftrap vol in de aanval ging. Naast alle stiekeme bewondering die de journalistiek voor Hyballa lijkt te koesteren, zou het fijn zijn als hij hier eens stevig op wordt aangesproken. Wat Hyballa op tactisch gebied doet roept regelmatig vragen op en wat hij erover vertelt is niet altijd in overeenstemming met wat we op het veld te zien krijgen. Read more

De week van: Gratis advies

Veel talent als voetbalcoach heb ik niet. Hoewel, jarenlange ervaring met championship manager en LMA manager, dat is natuurlijk niet mis. En veel ervaring heb je bij NEC niet nodig, want je kunt bij NEC van een jeugdcoach zomaar ineens assistent worden. Er is dus nog hoop voor een glansrijke rol als technisch adviseur bij onze mooie club. Toch maar even mijn analyse van de pot van gisteren.

Voor de wedstrijd tegen Zwolle hoorde ik supporters zeggen dat dit anders zou gaan worden als de pot tegen de Eagles. Nu hoefde ze het spel niet te maken en dat zou NEC beter liggen. Maar het tegendeel was waar. De eerste vijf minuten waren exact hetzelfde als de pot tegen de Eagles. NEC maakte het spel, ging als een dolle naar voren en probeerde de tegenstander te overrompelen. Niks inzakken, niks compact spelen en er snel uit komen, maar veel man voor de bal en snel combinatiespel. En dat is leuk, behalve wanneer je door dom balverlies een counter om de oren krijgt en opeens tegen een achterstand aan kijkt. In de eerste helft had Larsson niet in de gaten dat de bal een meter achter hem rolde, hij verloor de bal en 10 seconden later werd de bal tegen de kruising geschoten. Was dit een goal geweest dan was het Eagles “all over” geweest. Nu leek het alsof je een goede eerste helft speelde.

Ook tegen Feyenoord probeerde je te voetballen, ook daar waren de eerste minuten veelbelovend, maar ook daar werd het uiteindelijk een kansloze nederlaag. Maar ja dat mag natuurlijk, dat kan gebeuren tegen Feyenoord, want dat is toch de nummer 1 pffff.
Read more

NEC opnieuw onderuit tegen ploeg in zwaar weer

Het is niet gebruikelijk om op de vrijdagavond een wedstrijdverslag te zien verschijnen op onze site, maar NEC heeft dan dit seizoen ook niet al te veel vrijdagavondduels hoeven afwerken. Vanavond was er toch echter eentje in het Zwolse tegen de lokale PEC. Na de flater thuis tegen Go Ahead Eagles was onze ploeg er uiteraard op gebrand om een resultaat mee naar huis te nemen. Met Messaoud centraal achter Grot en Larsson en Rayhi op de flanken begon NEC wederom best offensief aan het duel. Zwolle had echter al drie thuisduels op rij verloren en dan zien we de bui dus alweer hangen.
Read more

Bah, driewerf bah

Go Ahead Eagles bungelt onderaan de ranglijst en heeft nog geen uitwedstrijd gewonnen dit seizoen. NEC heeft de afgelopen vijf thuiswedstrijden niet verloren. Bovendien start Go Ahead ook nog eens met ‘gelegenheidsback’ Ritzmaier op linksachter. De gemiddelde voetbalvolger denkt dan uiteraard aan een gemakkelijk toto-kruisje. Bij de gemiddelde NEC supporter loopt het echter meteen dun door de broek. Als wij immers ergens goed in zijn in Nijmegen, dan is het wel kadootjes uitreiken.
Read more

NEC kansloos tegen ingetogen lijstaanvoerder

NEC moest vandaag op bezoek bij de huidige nummer 1 van de ranglijst: Feyenoord. De Rotterdammers hadden een midweeks bekerduel in de benen dus dan hoop je dat er toch wat vermoeidheid in de ploeg zit. Hyballa hoopte daar duidelijk ook op; waar sommigen verwacht hadden dat we ons zouden ingraven na fikse nederlangen tegen Ajax en PSV eerder dit seizoen, daar was de beginopstelling van NEC nog rdelijk aanvallend. De iets meer defensief ingestelde Bikel kwam er weliswaar in voor Von Haacke, maar verder traden wij gewoon aan met Kadioglu, Grot, Rayhi en Larsson.

Read more

De week van…delen is vermenigvuldigen

We zijn weer begonnen. En hoe! De belangrijke uitwedstrijd tegen Willem II werd op geheel eigen wijze gewonnen. Zuchtend, steunend, knokkend en nimmer versagend. De tegenstander “kapot poweren” zoals Hyballa het noemt. Het is dan wachten op de paar momenten van brille waarmee de tegenstander gevloerd gaat worden. Drie punten in de zak en tot ziens.

We moesten het in Tilburg nog stellen zonder onze nieuwe aanwinsten. Alleen Larsson speelde even mee en liet zien een versterking te zijn. Hij is daarmee eigenlijk al de derde jeugdige versterking in de aanval dit seizoen. Want wie had nou gerekend op Kadioglu en Grot? Van de eerste hadden we nog nooit gehoord en de tweede had nog weinig indruk weten te maken. Maar hé, Grot mag dan een beer van een vent zijn, de Nederlandse Romelu Lukaku (ook 1,93m, maar Grot is nog in de groei), hij is pas 18 jaar! Hyballa heeft ‘m bij z’n nekvel gegrepen en hij laat nu fantastische dingen zien. Read more