Archive for Geen categorie

NEC blameert zichzelf in extremis opnieuw

Na twee absoluut dramatische duels was het vanavond zaak voor NEC om in eigen huis te laten zien dat het label ‘titelkandidaat’ toch echt gerechtvaardigd was. Helaas faalde onze ploeg wederom jammerlijk in deze opgave. Wat heet, NEC kwam opnieuw meer dan belabberd voor de dag tegen FC Emmen. Adri Bogers kon zich weer beroepen op Gregor Breinburg en daardoor moest Bikel plaatsnemen op de bank. Kadioglu verzekerde iedereen deze week dat hij weer volledig met NEC bezig is, maar Bogers besloot toch om de voorkeur te geven aan Schuurman achter spits Braken. Rayhi maakte na een lange schorsing ook weer zijn opwachting op de vleugel.
Read more

De week van…de assistent

Het was maandag niet bepaald een saaie supportersavond. De aanwezigheid van een behoorlijke groep fanatieke supporters zorgde ervoor dat het kennismaken met de nieuwe algemeen directeur, de trainer en de technisch directeur geen standaard welkomstwoordje met een braaf applausje opleverde. Wilco is een goede prater en wist met wat humor goed overeind te blijven. Hij gaf aan niet mensen naar de mond proberen te praten, maar sommige oneliners (Over 5 jaar wil ik met NEC in het linkerrijtje van de eredivisie staan) vielen op z’n plaats als een bitterbal op een borrel.

De lef van Bogers om zich te verantwoorden voor zijn nogal vreemde woorden bij de terugkomst in Nijmegen (verliezen met 3-0 van Den Bosch, dat kan), viel te prijzen. Hij verdedigde zich door te zeggen dat zijn woorden cynisch bedoeld waren, als reactie op de onvriendelijke opmerkingen die hij van supporters kreeg. Dat mag dan een excuus zijn, handig was het niet. Toon gewoon begrip voor de boosheid, zeg dat je keihard gaat knokken en je best blijft doen voor de club, zeg dat je niet zult accepteren als spelers de kantjes ervan af lopen en waarschijnlijk zal je met een succeswens en een handdruk het stadion weer in kunnen gaan. Het was cynisch bedoeld, maar zonder uitleg valt dat moeilijk te plaatsen en dan worden de woorden opeens belangrijker dan je zou wensen. Read more

NEC flatert opnieuw opzichtig in wanstaltige verliespot

Op papier mag NEC dan de te kloppen ploeg zijn in de Jupiler League, in de praktijk is het janken met de pet op. Na een absoluut dramatische wedstrijd vorige week was het zowaar vandaag uit bij de hekkensluiter van de biercompetitie nog vele malen slechter. Wat heet, NEC verloor volkomen terecht tegen de Boschenaren. Nog voor de thee werd opgezocht in de rust stond onze ploeg al met 2-0 achter tegen een harder werkend en beter voetballend FC Den Bosch. Hoe is het mogelijk dat deze ploeg met zo veel kwaliteit in de gelederen zo onwaarschijnlijk dramatisch voor de dag kan komen? En dat nog wel tegen een club waar ze zo veel moeite hebben om toeschouwers te lokken dat ze zelfs een ‘pay per points’ systeem hebben gelanceerd waar het thuispubliek alleen hoeft te betalen als de thuisploeg punten pakt…
Read more

NEC pakt zorgwekkende overwinning

Op voorhand hielden supporters er al rekening mee dat het dit jaar minder makkelijk zou gaan als het vorige jaar in Juup, maar dat je zelfs thuis tegen Eindhoven de onderliggende partij bent en slechts 30% balbezit hebt, is zeer zorgelijk. Wonder boven wonder staat er dan nog wel 2-1 op scorebord, maar als het 2-5 was geweest had je niks kunnen zeggen. Het is dat Eindhoven zo verschrikkelijk slecht met de kansen om ging (ook een kwaliteit).

Natuurlijk zijn er, misschien wel terechte, excuses te bedenken. Golla, Delle, Kadioglu, Joppen, Breinburg ze waren er allemaal niet bij en NEC zit nog steeds met een compleet nieuwe groep in de bekende ontwikkelingsfase, maar dan nog… van een team met kampioensallure, met het hoogste spelersbudget van de normale clubs en van een ploeg die op papier gewoon betere spelers heeft, mag je beter verwachten.

Het is belangrijk om thuis dominant te spelen, veel kansen te krijgen, publiek mee te krijgen waardoor je aan klantenbinding doet, punten pakken, vertrouwen krijgen etc etc. Van dat hele rijtje blijft alleen (gelukkig) het punten pakken nog over. Zelfs met deze 3 extra punten stellen supporters hun ambities bij. Tegen Eindhoven zag je namelijk geen kampioensploeg.

Gisteren waren er voor het eerst fluitconcerten te horen en was er openlijk kritiek op de trainer te horen. Enkele opmerkingen die ik opgevangen heb waren: “Hij zit als een zoutzak op de bank”, “Hij wisselt te laat”, “Hij laat NEC veel te defensief spelen”, “Hij stelt de verkeerde spelers op”, “Hij laat NEC zonder enig idee spelen” en “Hij heeft met zijn gebrek aan charisma totaal geen overwicht op de groep”.. Persoonlijk vind ik het wat snel om zo te oordelen, ook Bogers moet de tijd krijgen. Daarbij komt dat hij door het besluit van de club om hem te promoveren van assistent naar hoofdcoach toch gezien wordt als een noodverband. Ik blijf het vreemd vinden dat iemand binnen twee weken van de ideale assistent opeens de ideale hoofdtrainer is geworden. Daar spreekt niet echt een visie uit. Het zal een centenkwestie zijn. Maar ook Bogers moet wel snel gaan leren van de wedstrijd tegen Eindhoven, want tactisch gezien klopte er heel weinig van.

Terug naar de wedstrijd: Voorin heb je gelukkig nog Groenevelt en Braken. De laatste 2 wedstrijden werden bij elkaar slechts 7 kansen gecreëerd, maar daar gingen er wel drie van in. Dat kun je met recht effectief noemen. Waarbij Braken laat zien een echte spits te zijn. Daar tegenover staat een middenveld dat de laatste twee wedstrijden overlopen wordt en dat zowel met als zonder Breinburg uit balans is en verkeerd lijkt te staan. Ook het gebrek aan een rechtsbuiten helpt niet mee. De geschorste Rayhi is misschien nog wel de beste optie voor die plek. Of misschien wel Achabar (Waar blijft die eigenlijk?).

Read more

Jack wordt de volgende!

Zo. Het eerste voetbalweekend in de Juup zit erop en na een prima 3-1 overwinning van de mannen van Adrie Bogers kunnen we stellen dat we het seizoen prima zijn begonnen.

Afgelopen vrijdag was het ook de eerste keer dat NEC tegen de inmiddels trainer zijnde Jack de Gier speelde. In De Gelderlander kwamen wij de volgende mooie quotes van Jack tegen:

“Natuurlijk wist Almere dat NEC mijn club is. Ik heb ooit gezegd: Als er één club is die mag bellen, dan is dat NEC. Als dat dan ook gebeurt, dan streelt dat. Dat het kietelde, dat mag duidelijk zijn. Het is jammer. Maar er is ook een andere kant. Van Almere City heb ik de kans gekregen in het betaalde voetbal. We zijn hier ergens aan begonnen en dat wil ik ook niet zo achter me laten. De club wilde meteen mijn contract verlengen. Daar spreekt vertrouwen uit. Waar zie je dat nog?”

Tijdens de wedstrijd werd Jack al een keer voorzichtig vanaf de tribunes toegezongen. Na de wedstrijd klonk het bekende ‘Jackygoal’ nogmaals van de tribune waarop De Gier de NEC supporters uitgebreid bedankte voor de support. Wat ons betreft is dit dan ook een mooi gebaar hoe we als supporters met onze oud spelers om moeten gaan.

En ohja Jack. Jouw tijd in Nijmegen komt nog wel. Zodra jij over een paar jaar de nieuwe hoofdtrainer van ons cluppie wordt is je eerste biertje van ons!

Mooie beelden van Jack voor en bij de derby!

Column Mark: Waakvlammetje

Het seizoen 2017-2018 staat voor de deur en onze spelers mogen spoedig weer de wei in. Ik zal het meteen maar eerlijk bekennen: ik voel hem nog niet. De tik van de tweede degradatie in drie jaar tijd heeft er toch flink in gehakt. Tuurlijk, we zijn financieel ‘gezond’ en er lijkt een grote schoonmaak te hebben plaats gehad op het kantoor die hoop geeft dat er nu eindelijk ruimte is om weer vooruit te kijken. Maar uitkijken naar wat, ik vind het moeilijk.

Begrijp me niet verkeerd, degraderen an sich is geen onbekend terrein voor me. Ik ben nog van de generatie die het standaard jojoën van onze ploeg tussen de twee divisies bewust heeft meegemaakt in de jaren ’80 en de vroege jaren ‘90. De relatieve kalmte van het nieuwe millennium ervoer ik als een ongekende luxe. Wat ik steeds moeilijker vind is het gevoel van binding met de ploeg. De afgelopen jaren is het bij NEC een draaideur geweest van in- en uitgaande spelers en telkens als er eens een jongen tussen zat waarover ik enthousiast kon worden dan was hij binnen een jaar alweer weg. Ik weet het, zo werkt het nu eenmaal in het moderne voetbal. Maar dat maakt het helaas niet minder zuur. Ook leken de spelens die er kwamen steeds minder een eigen persoonlijkheid te hebben. Als ik terugblik op de afgelopen 3-4 seizoenen dan voelt het net alsof er een stenselmachine langs het veld stond die vormloze poppetjes uitflapte met een NEC shirt. Maar goed, wellicht ben ik dezer dagen gewoon een ouwe zeur.
Read more

Sterkte Jimmy!

Wie herinnert zich nou niet die mooie oude tijd met Jimmy Calderwood aan het roer? Een selectie met jongens als De Gier, Potje, Verhoeven, Koning en Latuheru. Allemaal mannen die net als ons wel van een pilsje en peukie hielden. Daarnaast konden ze ook nog eens heel behoorlijk ballen en beschikten ze over een portie clubliefde waar een aantal huidige spelers nog iets van zouden kunnen leren. Vandaag kwamen wij op de website van VI een artikel tegen waarin er wordt teruggeblikt op de carrière van Calderwood. Uiteraard zorgt Calderwood ook voor een aantal smeuïge quotes zoals we hem ook kennen uit zijn tijd bij NEC.

Helaas konden we in het artikel ook lezen dat het op dit moment niet goed gaat met Calderwood. Sinds tweeënhalf half jaar lijdt Calderwood namelijk aan de ziekte Alzheimer.

Wij wensen Jimmy de komende tijd in ieder geval veel sterkte toe en mocht hij weer eens in Nijmegen komen dan is hij altijd welkom voor een pintje met een aantal mooie quotes!

Het competitieprogramma in je digitale agenda!

Net als afgelopen jaren hebben we ook dit jaar weer een bestandje voor jullie digitale agenda’s gemaakt waarin alle wedstrijden van NEC voor het nieuwe seizoen. In tegenstelling tot vorig seizoen zitten er helaas wel een paar clubs bij waar we liever niet tegen hadden gespeeld.

De wedstrijden op zondagmiddag zijn (helaas) verleden tijd. In totaal spelen we 38 wedstrijden, waarvan er 31 op vrijdagavond worden gespeeld. Helaas spelen we 5 wedstrijden op maandagavond, één keer op donderdagavond tegen Jong PSV en eindigen we op een zaterdagavond bij Dordrecht.

Het programma voor je digitale agenda kun je hier downloaden.
En de instructies om de wedstrijden te importeren in je Google of MS Outlook agenda.

 

NEC degradeert

Over en sluiten. Het doek is alsnog gevallen.

Waar we na de vorige degradatie nog de hoop hadden dat de bezem er eens goed doorheen zou gaan en we de boel structureel weer op de rails zouden kunnen zetten, daar zijn we drie seizoenen later een volgende illusie armer. Na de schlemielige nederlaag donderdag was het vandaag ouderwets weer drie keer niks met NEC. Het team wat het hele seizoen al liet zien dat het eigenlijk niet kan voetballen, toonde vandaag toen het er echt op aan kwam nog maar eens aan hoe belabberd slecht ze zijn. Het resultaat: een 1-4 nederlaag en daar valt niet eens zo veel op af te dingen.

NEC degradeert dus. Ongetwijfeld zijn wij er volgend seizoen weer bij. Maar we hopen dan maar dat we de meeste spelers van deze brandhoutploeg dan niet meer terug zien. Wat een niveau. Om te janken zo slecht. Wat rest is de noodzaak voor een keiharde analyse. Want het moge duidelijk zijn dat al het gezeik rond Futuralis, Hoekman, Hyballa en onze scouting ons de kop heeft gekost. Kappen nou met al die ladingen niks toevoegende buitenlandse derderangs ‘koopjes’. Het enige dat je ermee koopt zijn degradaties, zoals nu al tweemaal bewezen is. Hoe veel keer stoot de ezel NEC zich nog tegen deze steen? Financieel gezond, sportief hersendood. En continue onrust binnen de club. Ziek word je ervan. Zo kan het niet verder.

VERDOMME!!!!!

Dit zijn van die dagen dat je voetbal in alle toonaarden wilt vervloeken. Negenentachtig minuten was NEC in de uitwedstrijd bij NAC de bovenliggende partij. Het had na een goed uur spelen wel 0-4 kunnen staan. Maar de bal wilde er maar niet in. En uiteraard geldt dan die oude vieze vuile rot voetbalwet: gaat-ie er aan de ene kant niet in, dan VERDOMME!!!!! Zeikzooi. Kloteboel. Heimloth liep weer eens ouderwets te klooien en plots sta je volkomen tegen de verhoudingen in met 1-0 achter. Gaat weer helemaal nergens over. Ga het verslag maar lezen op teletekst of zo als je de wedstrijd niet gezien hebt, ik trek het even niet meer. 1-0 dus. Met één been in de biercompetitie. En dat na zo’n ultieme zaadpot van NAC en redelijk voetbal van ons. Kom op. Bah bah bah. Even geen zin meer in.