Archive for Daan

Jack wordt de volgende!

Zo. Het eerste voetbalweekend in de Juup zit erop en na een prima 3-1 overwinning van de mannen van Adrie Bogers kunnen we stellen dat we het seizoen prima zijn begonnen.

Afgelopen vrijdag was het ook de eerste keer dat NEC tegen de inmiddels trainer zijnde Jack de Gier speelde. In De Gelderlander kwamen wij de volgende mooie quotes van Jack tegen:

“Natuurlijk wist Almere dat NEC mijn club is. Ik heb ooit gezegd: Als er één club is die mag bellen, dan is dat NEC. Als dat dan ook gebeurt, dan streelt dat. Dat het kietelde, dat mag duidelijk zijn. Het is jammer. Maar er is ook een andere kant. Van Almere City heb ik de kans gekregen in het betaalde voetbal. We zijn hier ergens aan begonnen en dat wil ik ook niet zo achter me laten. De club wilde meteen mijn contract verlengen. Daar spreekt vertrouwen uit. Waar zie je dat nog?”

Tijdens de wedstrijd werd Jack al een keer voorzichtig vanaf de tribunes toegezongen. Na de wedstrijd klonk het bekende ‘Jackygoal’ nogmaals van de tribune waarop De Gier de NEC supporters uitgebreid bedankte voor de support. Wat ons betreft is dit dan ook een mooi gebaar hoe we als supporters met onze oud spelers om moeten gaan.

En ohja Jack. Jouw tijd in Nijmegen komt nog wel. Zodra jij over een paar jaar de nieuwe hoofdtrainer van ons cluppie wordt is je eerste biertje van ons!

Mooie beelden van Jack voor en bij de derby!

Sterkte Jimmy!

Wie herinnert zich nou niet die mooie oude tijd met Jimmy Calderwood aan het roer? Een selectie met jongens als De Gier, Potje, Verhoeven, Koning en Latuheru. Allemaal mannen die net als ons wel van een pilsje en peukie hielden. Daarnaast konden ze ook nog eens heel behoorlijk ballen en beschikten ze over een portie clubliefde waar een aantal huidige spelers nog iets van zouden kunnen leren. Vandaag kwamen wij op de website van VI een artikel tegen waarin er wordt teruggeblikt op de carrière van Calderwood. Uiteraard zorgt Calderwood ook voor een aantal smeuïge quotes zoals we hem ook kennen uit zijn tijd bij NEC.

Helaas konden we in het artikel ook lezen dat het op dit moment niet goed gaat met Calderwood. Sinds tweeënhalf half jaar lijdt Calderwood namelijk aan de ziekte Alzheimer.

Wij wensen Jimmy de komende tijd in ieder geval veel sterkte toe en mocht hij weer eens in Nijmegen komen dan is hij altijd welkom voor een pintje met een aantal mooie quotes!

Het competitieprogramma in je digitale agenda!

Net als afgelopen jaren hebben we ook dit jaar weer een bestandje voor jullie digitale agenda’s gemaakt waarin alle wedstrijden van NEC voor het nieuwe seizoen. In tegenstelling tot vorig seizoen zitten er helaas wel een paar clubs bij waar we liever niet tegen hadden gespeeld.

De wedstrijden op zondagmiddag zijn (helaas) verleden tijd. In totaal spelen we 38 wedstrijden, waarvan er 31 op vrijdagavond worden gespeeld. Helaas spelen we 5 wedstrijden op maandagavond, één keer op donderdagavond tegen Jong PSV en eindigen we op een zaterdagavond bij Dordrecht.

Het programma voor je digitale agenda kun je hier downloaden.
En de instructies om de wedstrijden te importeren in je Google of MS Outlook agenda.

 

De nummer 4 van Nederland!

Er zijn slechtere momenten om als DTH medewerker een wedstrijdverslag te mogen schrijven. Goed, het tijdstip van de wedstrijd was klootte, het weer was ook niet best maar om na 20 wedstrijden met 34 punten op de vierde plek te staan (en ook nog eens de nummer 1 van Gelderland!) geeft reden om met de borst vooruit op donderdagochtend weer fris naar het werk te gaan.

Read more

Beter met Peter!

Vandaag lezen we dat good old Peter Wisgerhof terugkeert op het oude nest en per 1 juli plaatsneemt in de Raad van Commissarissen. Hij zal de portefeuille technische zaken gaan beheren en mag dus zijn fiat geven aan de in, en verkooppraatjes van Futuralis en investeringsgroep. Na het vertrek van Ophof, Visser en Aalbers is het fijn dat die positie dus weer is ingevuld.

Wisgerhof verdiende zijn sporen, en zijn afbeelding op de wall of fame, vooral door op ons heilige gras liefst acht jaar voorop te gaan in de strijd , op commercieel vlak heeft hij echter slechts een korte periode ervaring opgedaan bij FC Twente. Maar de mannetjesputter met onvergetelijke rush naar voren kent ons beter dan veel ander oud-spelers, en weet vast wat we nodig hebben. Bovendien heeft hij onder zijn vorige baas, Joop Munsterman, mooi kunnen zien hoe het niet moet.

Welkom thuis, Peter en veel succes!

Fietscombi naar Groesbeek!

Er zijn dit seizoen al de nodige grappen gemaakt over een mogelijke fietscombi naar de uitwedstrijd in Groesbeek tegen Achilles. De Trouwe Honden hebben weinig met combi’s maar de combi die onze SV en HKN organiseren voor de uitwedstrijd tegen Achilles kunnen we dan weer wél waarderen.

Op zondag 22 februari is het namelijk de bedoeling dat supporters die de wedstrijd in Groesbeek willen bezoeken gezamenlijk naar Groesbeek fietsen. Er zal om 09:30 uur worden verzameld bij De Goffert zodat om 10:00 uur de reis via de heuvels naar Groesbeek (vergeet je paspoort niet!) kan beginnen. Bij aankomst in Groesbeek zullen de fietsers bij Café & Restaurant De Bredeweg worden ontvangen met een hapje en een drankje.

Wil jij ook met de fietscombi naar Groesbeek? Meld je dan aan via de site van de SV.

Schele Daan heeft het parcours al verkend!

Op naar een vol uitvak!

Zaterdagavond speelt ons NEC de uiterst belangrijke wedstrijd in Kerkrade tegen Roda JC. Op dit moment zijn er 750 van de in totaal 1000 beschikbare kaarten verkocht.

De kaarten (ook voor autocombi!)  zijn met dank aan sponsoren goedkoop via de Online Ticketshop te bestellen. Heb je nog geen kaartje koop dan zo snel mogelijk je kaartje en zorg dat het uitvak zaterdagavond bomvol zit en we onze jongens met zijn allen naar de overwinning kunnen schreeuwen.

Tot zaterdag in Kerkrade!

 

 

 

#Max140: DNF en NEC, twee handen op één buik

De intentie van het laatste deel van het drieluik is om een kritisch, grappig bedoeld stukje te schrijven. Dat gaat me deze keer niet lukken. DNF en NEC: het lijkt wel een ingespeeld spitsenduo. Wees voorbereid op een non-column.

DNF in het kort
De Nijmeegse Fractie wil de voortgang van NEC ondersteunen daar waar het kan. De Goffert mag volgens het DNF uitbreiden, maar alleen als het parkeren en de verkeersafwikkeling in orde is. Net als de VVD, vindt DNF ook, dat de Goffert verkocht moet worden aan NEC. DNF vindt het zonde dat het TIP niet door is gegaan. In de toekomst zou een andere samenwerkingsvorm met de andere sportclubs mogelijk moeten blijven. DNF kan geen overheidssteun geven, dat mag niet. En de fractie bestaat uit echte NEC-ers met Frans Paymans eiges als ultieme lijstduwer. C’est tout. Geen speld tussen te krijgen.

Eén van de laatste acties die DNF heeft uitgevoerd was halverwege januari 2014. Het college is plannen aan het maken over NEC en DNF wil daar inzage in. Tot nu toe zijn de plannen nog niet openbaar. Met de DNF zijn wij heel benieuwd.

Frans Paymans
Bij gebrek aan aanknopingspunten laat ik Frans Paymans (hij hoeft geen introductie, me dunkt) aan het woord. Dus nóg meer reclame voor De Nijmeegse Fractie, want dit interview staat ook op die site.

Frans, kom er maar in: “Bij De Nijmeegse Fractie tref ik veel bekende Nijmegenaren die erg betrokken zijn bij de stad. Zo’n Nimweegse jongen ben ik ook. De slogan ‘100% puur Nijmeegs’ is me uit het hart gegrepen. Als ik als lijstduwer het Nijmeegse belang kan dienen, dan doe ik dat graag.” Vooral de ambities die De Nijmeegse Fractie heeft op gebied van sport, groen in de wijken en onderwijs, spreken Paymans aan: “Ik wil me graag inzetten voor sport in Nijmegen. Natuurlijk door de topsport – zoals bij NEC – te ondersteunen, maar ook de breedtesport in de wijk verdient veel aandacht.  Bijvoorbeeld in Lindenholt, waar ik lang gewoond heb. Daar en in andere wijken moet sport een veel belangrijkere rol spelen. Ook het idee van De Nijmeegse Fractie om sport, zorg en onderwijs in de wijken meer te clusteren, vind ik aantrekkelijk”.

Ik beken
Het enige dat ik DNF kan verwijten, is dat ze mij het onmogelijk hebben gemaakt een fatsoenlijke column af te leveren. #waarismijnloftrompet

Overwinteren in de beker!

Eindelijk mogen we weer eens overwinteren in de nationale beker! NEC wist gisteravond in het hoge noorden met 0-1 te winnen bij FC Groningen. In een niet al te beste wedstrijd wist Søren Rieks vlak voor rust het enige doelpunt te maken na een blunder in de verdediging van FC Groningen. In de tweede helft kreeg NEC nog enkele kansen maar achteraf mochten we nadat Groningen tot twee keer toe het aluminium wist te raken en Kalle ons een paar goed in de wedstrijd hield niet klagen met de uitslag.

Gisteravond laat op de avond is er geloot voor de kwartfinale van de beker. Op woensdag 22 januari om 20:45 uur spelen we in De Goffert tegen FC Utrecht. Een ´kleine derby´  tegen JVC uit Cuijk was natuurlijk leuk geweest maar met de thuiswedstrijd tegen FC Utrecht voor de boeg lijkt een plaats in de halve finale geen onmogelijke opgave.

Waar NEC gisteravond vanuit het uitvak werd gesteund door zo´n 350 supporters uit Nijmegen zullen zondag alle 525 plaatsen (met dank aan de sponsoren, selectie en NEC!) in het uitvak zijn bezet. Voor Anton Janssen zal het nog even puzzelen worden welke elf spelers vanaf de aftrap de wei in worden gestuurd.  Zo is Michael Higdon na zijn vijfde gele kaart er vanwege een schorsing niet bij. Leiwa werd na een ongelukkige val gister nog voor het laatste fluitsignaal gewisseld en zal naast de grieperige Mulder en Jantscher twijfelachtig zijn of ze vanaf het begin kunnen spelen.

Zondagmiddag dus met zijn allen naar Groningen toe om jaar 2013 toch nog op een goede wijze proberen af te sluiten waarbij we de rode lantaarn hopelijk kunnen overdragen aan een van onze concurrenten. COME ON NEC!

Drie punten!

Eindelijk weer eens drie punten. Het waren 3 broodnodige punten die met goed spel, maar uiteindelijk toch weer met wat hangen en wurgen werden binnen gehaald. Binnen een kwartier stonden we gisteravond na twee keer knullig verdedigen al met 0-2 achter. Ondanks de vroege achterstand speelde NEC met veel strijd en passie waarin in de eerste helft volop kansen werden gecreëerd. De paal en de keeper van Roda stonden meerdere malen in de weg waardoor we gingen met rusten met een teleurstellende 0-2 achterstand.

Na rust ging NEC door met waar het voor rust mee was gestopt. Opnieuw met veel strijd en passie werd er bij vlagen prima gevoetbald. Dit leidde direct na rust tot 1-2 van rechtsback Marnick Vermijl. Zowel het publiek als de spelers kregen het gevoel dat er meer viel te halen. Een uitblinkende Søren Rieks scoorde op knappe wijze de 2-2 en niet veel later zelfs de 3-2. NEC bleef goed spelen en kwam tien minuten voor tijd zelfs op een marge van 2. Na een vrije trap van de goed spelende Jantscher kopte Conboy de bal langs de keeper van Roda.

NEC zou NEC niet zijn als het de wedstrijd eens een keer rustig uit zou spelen zonder stress voor de supporters. Vijf minuten voor tijd wist namelijk Frank Demouge (die uit respect voor zijn oude club niet ging juichen) de spanning in de wedstrijd weer terug te brengen door de 4-3 knap binnen te schieten. De laatste minuten was het nog even ouderwets billen knijpen maar de 3 punten bleven tot ieders opluchting uiteindelijk in Nijmegen.

Dus, drie punten voor ons EnieSee. Cambuur in de laatste minuut gelukkig verloren. Heracles en RKC gingen er helaas wel met de drie punten vandoor, waardoor het onderin hartstikke spannend blijft en (gelukkig) nog niets verloren is.

Nog één weekje en dan is het winterstop en wat zou er mooier zijn om de kerst te vieren met een plaats in de kwartfinale van de beker en één of twee plekjes hoger dan plaats 18 op de ranglijs? Heb je nog geen kaartje voor de wedstrijden tegen Groningen? Haal dan (gratis!!) een kaartje zodat onze jongens worden gesteund door een bomvol uitvak! COME ON NEC!